V Česku nyní Foxconn zaměstnává kolem 5500 lidí. V pardubickém závodě jich pracuje asi 4500, z toho je zhruba 2350 kmenových, 2100 dodávají agentury. Ve firmách dodávajících Foxconnu externí služby pracuje v okrese Pardubice kolem 2850 lidí.

Úřad práce v Pardubicích už předběžně jednal s personálním oddělením společnosti. „Bude to poměrně problém. Připravujeme spolu s Generálním ředitelstvím Úřadu práce a ministerstvem práce a sociálních věcí opatření, aby sem pracovní síla, která by byla potřebná, dojížděla,“ uvedl ředitel krajské pobočky Úřadu práce Petr Klimpl. Podle něj by se zaměstnanci museli svážet i z jiných krajů a v Pardubicích by mohli být i přechodně ubytováni. „Je to zatím v počátku, neznáme strukturu potřebných zaměstnanců,“ řekl Klimpl. Další pracovníci by mohli pocházet ze zemí Evropské unie, o lidech z jiných států firma neuvažuje.

Podrobnosti zatím nezná ani Úřad práce v Kutné Hoře. „Zatím k té investici, o které se mluví, informace nemáme, ale jsme v kontaktu s panem personálním ředitelem, takže předpokládám, že nějaké informace v brzké době dostaneme,“ řekla ředitelka kutnohorského úřadu práce Iva Pospíšilová. Foxconn podle ní hledá zaměstnance průběžně a žádné mimořádné požadavky zatím úřadu práce nesdělil. „Jsou tady požadavky jak na lidi se základním vzděláním, tak na vyučené i středoškoláky s maturitou. Ty požadavky tady jsou průběžně, v tuhle chvíli to není nic neobvyklého,“ dodala Pospíšilová.

Podle posledních zveřejněných údajů v obchodním rejstříku společnost Foxconn CZ Group v roce 2012 utržila téměř 109 miliard korun, což bylo o čtyři procenta víc než v předchozím roce. Do skupiny náleží výrobní společnost Foxconn CZ, servisní firma Foxconn Global Services Division a Foxconn Technology CZ, která se zaměřuje na výrobu a testování serverů.